vineri, 17 iulie 2009

VARIATII GENETICE CARE PREDISPUN LA PRODUCEREA INFARCTULUI

infarct miocardicMyocardial Infarction Genetics Consortium (Consortiul pentru cercetari genetice asupra infarctului miocardic), prin cinci echipe de cercetatori din diverse colturi ale lumii, au identificat mai multe variatii genetice care predispun la producerea infarctului in cadrul unul studiu la care au participat 26.000 de persoane din 10 tari.


Rezultate studiu:

- in masura în care exista metode eficace de a reduce riscul de infarct, indivizii care prezinta o probabilitate mare mostenita genetic ar putea beneficia de o atentie suplimentara (Spitalul general din Massachusetts, Boston, SUA).
- descoperiere unei noi legaturi între riscul crescut de infarct si variatiile genetice care cresc nivelul de eozinofile - celule sangvine implicate în mecanismul de inflamare (Institutul deCODE genetics).
- o combinatie de variatii genetice situata pe trei gene adiacente cromozomului 6 este asociata unei cresteri semnificative a riscului de infarct miocardic (Inserm, Franta).
- o variatie a genei BRAP este asociata riscului crescut de infarct miocardic (Riken, Yokohama, Japonia).

- identificarea unei gene care, se pare, predispune la infarct, situata pe cromozomul 3 (Universitatea din Lübeck, Germania).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu