vineri, 24 iulie 2009

Sex Mai Mult Pentru Sperma Mai Buna

Sex Mai Mult Pentru Sperma Mai Buna

O mare parte, mult mai mare decat mediatizarea subiectului, dintre cazurile de infertilitate in cuplu se datoreaza calitatii slabe a spermei sotului. Identificarea problemelor de fertilitate la barbati este simpla: se realizeaza o spermograma in care se caracterizeaza particularitatile spermatozoizilor (mobilitate, dimensiuni, aspect etc).

O parte dintre medici recomanda pacientilor cu probleme de fertilitate sa incerce combaterea dificultatii prin metoda clasica: mai mult sex pentru a creste sansele de reusita.

Un ultim studiu care a inclus 118 de barbati a demonstrat si statistic beneficiul adus de frecventa crescuta in activitatea sexuala.

Medicii au concluzionat ca activitatea sexuala zilnica pe parcursul unei saptamani reduce considerabil defectele in ADN-ul spermatozoizilor pacientilor.

Dupa o saptamana de activitate sexuala zilnica, 81% dintre cei 118 barbati cu probleme de infertilitate, inclusi in studiu, au inregistrat cresteri cu 12% in calitatea spermei.

Multe clinici de fertilizare in vitro si clinicile in care se fac spermograme sugereaza pacientilor o perioada de 3 zile de abstinenta inainte de recoltarea spermei pentru analizat…

Calitatea spermei poate fi imbunatatita daca nu se fumeaza, alcoolul este consumat in cantitati moderate, se fac exercitii sau se apeleaza la antioxidanti.

Mecanismul de crestere a calitatii spermei prin activitate sexuala mai frecventa nu este complet cunoscut, dar se considera ca prin eliminarea rapida a spermatozoizilor se scade numarul leziunilor pe care acestia le sufera. Daca spermatozoizii stau in organism prea mult, riscul de a fi distrusi e mai mare.

Chiar daca rezultatele sunt promitatoare, cresterea frecventei actelor sexuale nu garanteaza obtinerea unei sarcini la barbatii cu probleme de fertilitate, dar daca se tine cont de fiecare mic detaliu (stil de viata: alimentatie, activitate fizica etc) sansele de a avea copii pot fi crescute.

Un alt aspect de care trebuie avut grija este mersul cu bicicleta. Un studiu recent a relevat faptul ca la atletii care merg cu bicicleta 40 de km zilnic, doar 4% dintre spermatozoizi sunt in parametri normali. Bineinteles ca nu este o valoare prag, scaderea calitatii spermei incepe treptat si la un numar mai mic de km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu