sâmbătă, 18 iulie 2009

Astronomii afirmă că au identificat o planetă foarte asemănătoare Terrei

Astronomii afirmă că au identificat o planetă în afara sistemului nostru solar care se aseamănă foarte mult cu Pământul. Botezată E, planeta nu prezintă însă condiţii favorabile vieţii fiind prea aproape de steaua în jurul căreia orbitează.
Astronomii afirmă că au identificat o planetă foarte asemănătoare Terrei



Planeta a fost descopeită de echipa Observatorului sud-european cu ajutorul unui telescop amplasat în Chile. La capitolul asemănări, specialiştii spun că planeta E are aproximativ aceleaşi dimensiuni ca Pământul şi este formată dintr-o materie dură.

În schimb apropierea ei de steaua în jurul căreia gravitează face ca temperatura să fie mult prea ridicată ca să permită apariţia vreunei forme de viaţă. Dar astronomii sunt convinşi că în acelaşi sistem solar există şi alte planete pe care ar putea exista apă în stare lichidă, condiţia apariţiei vieţii.

Astronomii au localizat prima planetă în afara sistemului nostru solar cu 14 ani în urmă. De atunci, au fost descoperite alte 340 de planete. Majoritatea sunt însă giganţi gazoşi asemănători lui Saturn sau Jupiter şi de sute de ori mai mari decât Terra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu