duminică, 19 iulie 2009

O întâlnire norocoasă de acum 1.9 miliarde de ani a dus la viaţa de pe Pământ

O întâlnire norocoasă de acum 1.9 miliarde de ani a dus la viaţa de pe Pământ, au descoperit oamenii de ştiinţă.

O întâlnire norocoasă de acum 1.9 miliarde de ani a dus la viaţa de pe Pământ
O nouă cercetare arată că un organism asemănător cu amiba a devorat o bacterie care dezvoltase puterea de a folosi lumina soarelui pentru a scoate oxigenul din apă.

Bacteria a fost însă încorporată în atacator, în loc să fie mâncată, transformând astfel acel organism în strămoşul fiecărui copac, fiecărei plante sau seminţe de pe Pământ, potrivit Daily Mail.

Paul Falkowski, profesor de biochimie şi de biofizică la Universitatea Rutgers din New Jersey a declarat că această întâmplare unică a transformat evoluţia vieţii de pe Terra.

"Descendenţii acelui micuţ organism au transformat atmosfera noastră, umplând-o cu oxigenul necesar evoluţiei animalelor şi apoi a oamenilor", a spus Falkowski.

Se ştia că astfel de organisme existau pe Pământ, însă abia acum a fost descoperită întâmplarea, prin studiul cloroplastelor, ce absorb lumina soarelor şi îi folosesc energia pentru a genera nutrienţi şi oxigen.

"Este uimitor faptul că o singură întânire, întâmplătoare, între două celule micuţe, atât de demult, a putut avea aşa consecinţe extraordinare", a precizat profesorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu