1.) Un inginer aeronautic a descoperit cu ajutorul Google Ocean, în largul coastei Africii, o zona de mărimi considerabile care pare a fi construită de om şi care se potriveşte cu locaţia în care se presupune că s-ar fi aflat Atlantida.

Reţeaua de linii încrucișate care poate fi observată la 620 de mile de coasta Africii, în apropierea insulelor Canare, pe fundul Oceanului Atlantic, formează un patrulater, cu o suprafaţă de circa 20.000 de kilometri pătraţi. Zona a fost descoperită de un inginer aeronautic folosindu-se de noua funcţie implementată în Google Earth.

Imaginea poate fi observată de oricine la coodonatele 31 15'15.53N cu 24 15'30.53W. Experţi în istoria Atlantidei au afirmat că aceasta poate fi una dintre locaţiile posibile ale insulei, aşa cum a fost descrisă de filosoful grec Platon. Potrivit acestuia, oraşul s-ar fi scufundat după ce locuitorii săi ar fi încercat, fără succes, să cucerească Atena în jurul anului 9000 î.e.n.

Ulterior urmele au fost analizate şi s-a constatat că nu erau altceva decât rutele parcurse de sonarele ce colectau date pentru realizarea de harti. subacvatice.

2.) O altă descoperire făcută cu ajutorul Google Earth este acest cerc despre care s-a crezut că a fost făcut cu o tehnologie extraterestră. Având în vedere că semnul are forma siglei Firefox oamenii de ştiinţă cred că este vorba doar de opera câtorva fani ai companiei care au creat giganticul logo într-un lan de porumb din Oregon SUA cu ocazia celebrării celui de-al 50.000.000-lea download al browserului Mozilla.


3.) Pe locul trei al descoperirilor cu Google Earth se clasează acest lac cu apă roşie din Iraq. Imaginea a fost descoperită în anul 2007 şi a dus o serie de speculaţii macabre bazate pe declaraţiile unui informator irakian care spunea că resturi omeneşti, sau ceea ce rămâne din populaţie în urma masacrelor, se aruncă deseori în canalele de acest fel. Nimeni nu a oferit până în prezent o altă explicaţie oficială, însă specialiştii chimişti au declarat că cel mai probabil culoarea roşiatică a apei provine în urma proceselor de tratare a apei.



4.) Aceste formaţiuni ciudate au fost observate cu ajutorul Google Earth în apropiere de bazele aviatice din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Deşi Ministerul Apararii din Anglia a suştinut că ar fi trasee pentru motociclete, scepticii sunt de părere că aceste semne ar putea fi spaţii de calibrare pentru sateliţi.


5.) Fanii prezentatoareei TV, Oprah Winfrey, o pot vedea oricând doresc pe Internet sub formă de... labirint. Aceasta are parte de un gigantic labirint creat de un fermier din Arizona. Acesta a fost un cadou pe care Winfrey l-a primit în 2004 în semn de preţuire din partea fanului său.


6.) În anul 1967, atunci cand a fost construit acest complex din San Diego, nu se utilizau la scară largă tehnologiile de fotografiere din satelit. Totuşi, odată cu lansarea Google Earth, un explorator a descoperit că cele patru cladiri care au forma literei “L” sunt aranjate în forma de svastică. Un ofiţer al Marinei Militare din SUA a declarat, în 2007, că se cheltuiesc aproape 600.000 de dolari pe an pentru ascunderea şi mascarea clădirii pentru a nu fi asociată cu simbolistica emblemei.

7.) SS Jasmin este un vas cargo bolivian care s-a scufundat în apropiere de coasta Sudanului în anul 2003. În această imagine se poate observa epava vasului Jasmin care este una dintre cele mai mari epave vizibile prin Google Earth.


8.) Aceasta formaţiune descoperită în Canada, este în întregime naturala. Faţa din imagine este de fapt o vale formată în urma unei alunecari de teren şi din cauza eroziunii solului argilos. Cei care au cercetat îndeaproape imaginea spun că forma din fotografie seamană foarte bine cu o persoană care poartă cercei sau chiar ascultă muzică în căşti, însă specialiştii geologi au explicat că dunga din imagine nu este altceva decât un izvor subteran de petrol.



9) În imaginea de mai sus se poate observa un cimitir al avioanelor din Arizona în care se găsesc peste 4000 de avioane militare. Aceasta este una dintre cele mai populare imagini descoperite cu Google Earth Earth şi postate pe Internet.


10) Pe locul 10 în topul descoperirilor făcute cu Google Earth se situează o plantaţie de marijuana. Autorităţile elveţiene au descoperit din întâmplare o imensa plantaţie de marijuana cu ajutorul Google Earth. În urma acestei descoperiri au ajuns după gratii nu mai puţin de 16 persoane. Poliţia a confiscat peste 1,2 tone de marijuana, cantitate evaluată la 2,5 milioane dolari.