vineri, 24 iulie 2009

BBC Space Documentary (RECOMANDARE)

BBC.Space.1of6.Star.Stuff
BBC.Space.2of6.Staying.Alive
BBC.Space.3of6.Black.Holes
BBC.Space.4of6.Are.We.Alone
BBC.Space.5of6.New.Worlds
BBC.Space.6of6.Boldly.Go

Toate cele 6 parti dureaza 29 de minute, ofera 29 de minute de calitate foarte buna si informatie pretioasa.Asta, daca iti place sa stii mai multe decat “the average guy”.
Probabil ca numai dupa nume ati cam realizat tema fiecarui episod, but let me put them down for you:

Episodul 1 dezbate cum a fost creat Universul.De la Big Bang pana la cum au aparut oamenii.O teorie foarte interesanta.
Episodul 2 dezbate incercarile la care este supusa Terra.De la comete la asteroizi, planeta noastra este tot timpul sub pericol.De asemenea, pune in evidenta cum Jupiter realmente este scutul Terrei.Fara Jupiter si forta ei gravitationala imensa, acum probabil Terra nici nu ar fi existat.
Episodul 3 dezbate problema gaurilor negre.Foarte frumos explicat.Pentru mine cel putin a fost cel mai bun episod din toata seria.Este foarte fascinant cum un punct negru acolo poate distruge practic sisteme solare.De asemenea, explica ce s-ar intampla daca o gaura neagra ar deveni activa si in sistemul nostru solar.
Episodul 4 dezbate vesnica problema.Exista extraterestii? Sincer, dupa tot ce arata in acest documentar, sansele ca acolo undeva sa existe viata extraterestra cresc considerabil.Putem doar sa privim cum noi abia am iesit din sistemul nostru solar, undele noastre radio nici macar nu au ajuns la cea mai apropiata stea inca.
Episodul 5 dezbate problema unor noi planete pe care oamenii candva le vor numi “acasa”.Este foarte interesant sa afli care sunt planurile de transformare a planetei Marte pentru a putea fi locuibila.Deja noi tintim sus, tintim deja spre un viitor indepartat.
Episodul 6 dezbate in principal ultima si cea mai mare problema.Ce va face omul cand Soarele va ajunge spre moarte si se va incalzi din ce in ce mai mult? Orice fiinta pe Terra va muri din cauza caldurii si intr-un final, Terra se va dezintegra.Atunci, noi va trebui sa mergem in alta parte (bine, nu noi, stranepotii nostrii).

Per total, este de-a dreptul fascinant sa afli atatea lucruri despre Univers.Deodata, te simti atat de neinsemnat.Recomand cu mare caldura toata seria.Se merita din plin.

Pentru mai multe documentare pe care le puteti viziona free accesati: http://freedocumentaries.org/film.php?id=254



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu