vineri, 17 iulie 2009

GANDURILE POT FI CITITE

CITIREA GANDURILOROamenii de stiinta au facut noi descoperiri în ceea ce priveste citirea gândurilor. Profesorul John-Dylan Haynes, de la Institutul Max Planck din Germania, a utilizat scannere cerebrale pentru a masura modificarile fluxului de sânge din creier si identifica, astfel, felul în care acestea semnaleaza intentiile. Pâna acum, nimeni nu a reusit sa deduca din activitatea cerebrala felul în care va actiona cineva.

Subiectii care au participat la studiu au ales între doua operatiuni matematice simple: adunarea sau scaderea a doua numere, operatine care a trebuit pastrata în minte timp de câteva secunde, pâna când numarul rezultat în urma calcului facut în minte va aparea pe ecranul unui computer.

SCANER PENTRU CREIERFolosind o metoda de scanare denumita rezonanta magnetica functionala, cercetatorii au identificat intentiile subiectilor, cu o acuratete de 70%.

Descoperirea ar putea fi folosita în folosul tetraplegicilor, care ar avea posibilitatea sa îsi miste membrele artificiale si sa opereze un computer doar cu puterea gândului. Studiul, preluat de Antena 3, a fost publicat în revista de specialitate "Current Biology".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu