vineri, 17 iulie 2009

CIOCOLATA, BENEFICA PENTRU CREIER

CICOLATA BENEFICA PENTRU CREIERMâncati zilnic ciocolata! Consumata în cantitate moderata, ciocolata are efecte benefice asupra activitatii cerebrale si poate întârzia chiar îmbatrânirea. Afirmatia are la baza doua studii publicate în Marea Britanie si Statele Unite, care au avut ca obiect un anumit tip de cacao.

Secretul poarta numele de flavanol, o substanta anti-oxidanta, continuta în pudra de cacao, care energizeaza functiile mentale. În timpul cercetarilor s-a observat ca la toti consumatorii, cantitatea de sânge pompata în creier creste imediat.

Rezultatele cercetarilor sunt încurajatoare si ar putea conduce la descoperirea unui tratament împotriva accidentelor vasculare. Oamenii de stiinta demonstrasera, în timpul unor teste clinice, ca flavanoidele sunt benefice pentru inima. Acum, ei sugereaza ca sunt bune si pentru creier.

CIOCOLATA BENEFICA PENTRU CREIERStudiul din Marea Britanie a fost realizat pe tinere femei, la care s-a observat o crestere a presiunii vasculare în creier timp de doua-trei ore.

În Statele Unite, studiul a fost facut pe adulti sanatosi, cu vârsta peste 50 de ani.

Oricât de sanatoasa ar fi, ciocolata trebuie consumata în cantitati moderate, avertizeaza, totusi specialistii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu