sâmbătă, 18 iulie 2009

Citate şi documentare din seria de oameni de ştiinţă celebri: fizicianul Stephen Hawking

Stephen Hawking este unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă contemporani. Deţine titlul de "Profesor Lucasian [după numele lui Henry Lucas] de Matematică" de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, pe care l-a deţinut şi Isaac Newton. A adus contribuţii esenţiale în cosmologie şi gravitaţie cuantică, în special descoperind faptul că găurile negre emit totuşi o radiaţie (care astăzi îi poartă numele). Este un mare popularizator de ştiinţă, iar cărţile sale "O scurtă istorie a timpului" sau "Universul într-o coajă de nucă" sunt foarte celebre şi au fost tipărite şi în limba română. Mai jos vă oferim citatele cele mai celebre ale fizicianului Stephen Hawking, precum şi un clip video cu o prezentare ţinută de el, unde vorbeşte prin sintitetizatorul său vocal.

Fizicianul Stephen Hawking

Citate şi documentare din seria de oameni de ştiinţă celebri: fizicianul Stephen Hawking.

Citate ale fizicianului Stephen Hawking

Ecuaţiile sunt partea plictisitoare a matematicii. Eu încerc să văd lucrurile geometric. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Cred că viruşii de calculator ar trebui considerate forme de viaţă. Consider că faptul că singura formă de viaţă ce am creato este doar distructivă spune ceva despre natura uman. Am creat viaţă după chipul şi asemănarea noastră. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Suntem doar o specie mai evoluată de maimuţă pe o planetă minoră a unei stele ordinare. Dar noi putem înţelege Universul. Asta ne face foarte speciali. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Cred că este foarte important ca oamenii de ştiinţă să transmită şi publicului rezultatele lor, mai ales în cosmologie. Această disciplină răspunde astăzi întrebări pe care şi le punea odată religia. (Citat de fizicianul Stephen Hawking). (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Dacă oamenii ar supravieţui până vor descoperi teoria fundamentală a Universului, nu vor mai avea nimic de descoperit. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

A fost o pierdere de timp cât am fost supărat pe mine pentru handicapul meu. Dar omul trebuie să îşi continue viaţa orice s-ar întâmpla şi nu cred că m-am descurcat chiar rău. Ceilalţi oameni nu au timp pentru tine dacă tu însuţi esti supărat şi nemulţumit de tine însuţi mereu. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Nu doar că Dumnezeu dă cu zarul, dar câtedată aruncă zarurile acolo unde noi nu le putem vedea. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Orice lucru contează, atât timp cât nu renunţi la el. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Scopul meu este simplu: să înţeleg complet Universul - de ce este aşa cum este şi de ce există de fapt. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Nu trebuie să fim surprinşi că Universul este hospitalier pentru forme de viaţă. Dar aceasta nu este o dovadă că Universul a fost creat cu scopul de a putea susţine viaţa. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Am putea numi ordinea din natură drept Dumnezeu, dar ar fi vorba de un Dumnezeu impersonal. Nu există nimic personal la legile fizicii. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa, ci iluzia cunoaşterii. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Timp de milioane de ani, omenirea a trăit precum animalele. Apoi deodată s-a întâmplat ceva care a dezlănţuit puterea imaginaţiei noastre şi atunci am învăţat să vorbim. (Citat de fizicianul Stephen Hawking).

Prezentare de Stephen Hawking despre originea Universului

În prezentare îl auziţi pe fizicianul Stephen Hawking vorbind prin aparatul de sintetizat voce specific lui. Este foarte interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu