vineri, 17 iulie 2009

2020. CURSE ZILNICE SPRE LUNA

Agentia Spatiala Americana se pregateste serios pentru a cuceri din nou Luna. NASA va cheltui câteva miliarde bune de dolari ca pâna în 2020, zborul catre Luna sa devina o obisnuinta. Americanii vor de asemenea sa exploreze în detaliu astrul. Cei de la NASA si-au facut planuri marete. Vor sa construiasca un nou tip de naveta care sa le permita sa zboare cât mai des catre Luna, sa exploreze satelitul Pamântului si sa stea acolo chiar si cu lunile.
"Dupa ce ajungem pe orbita si ne putem pozitiona pe orbite care ajung chiar la polurile Lunii, modulul de explorare va ateriza la baza si va realiza misiuni de pâna la o saptamâna. În cele din urma, vom organiza o baza pe Luna si vom putea sta acolo pâna la sase luni", a declarat un reprezentant NASA.
LUNA PLINAMai mult noua naveta, intitulata Orion, ar putea zbura si catre Marte. Însa pentru a putea zbura spre Marte, trebuie sa mai învatam multe pe Luna, pentru ca pe Luna poti ajunge în câteva zile. Ca sa ajungi pe Marte ai nevoie de câtiva ani.
Contractul pentru constructia noii navete, în valoare de câteva miliarde, a fost câstigat de corporatia americana Lockheed Martin. Orion va înlocui vechile navete Apollo si daca totul decurge conform planului cel mai târziu în 2020, americanii vor pune din nou piciorul pe Luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu