vineri, 17 iulie 2009

TRATAMENT ANTI-CANCER CU AJUTORUL NANOTEHNOLOGIEI


Cercetatorii europeni au creat un sistem prin care medicamentele sunt trimise direct la celulele canceroase si nu mai ataca tesuturile sanatoase. Tratamentul tintit al cancerului este posibil datorita nanotehnologiei.30 de universitati, institute de cercetare si companii reunite într-un consortiu european lucreaza la tratamentul tintit al bolilor. Comisia Europeana le-a alocat 11 milioane de euro. Cu ajutorul nanotehnologiilor, mici cat a miliarda parte dintr-un metru, specialistii au creat un sistem prin care medicamentul anti-canceros este injectat in sange si apoi este transportat direct la tinta, fara a mai ataca tot organismul. Sistemul este folosit si in cazul bolilor inflamatorii cronice.

Bolnavii de cancer tolereaza astfel mai usor tratamentul, care in mod obisnuit are o multime de efecte secundare greu de suportat. Cercetatorii spun ca, totusi, unii pacienti pot face iritatii sau ulceratii ale pielii.

Cercetatorii nu sunt insa multumiti pe deplin: pot prelungi astfel cu cateva luni viata pacientilor de cancer, dar cauta inca solutia pentru a vindeca necrutatoarea boala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu