vineri, 17 iulie 2009

ENERGIE ELECTRICA... DE LA GAINI

ENERGIE ELECTRICA GAINIUn intreprinzator roman se pregateste sa produca energie verde la Codlea, judetul Brasov. Prin intermediul unor investitii de 9 milioane euro acesta va construi o "uzina de energie verde", care prelucrand gainatul si dejectiile gainilor de la Codlea va putea furniza aproximativ 60 de Megawati pe zi.

Ideea este ca, folosind patru tone de dejectii ale gainilor de pe platforma se vor putea furniza aproximativ 2.500 de kilowati/ora.
Cantitatea ajunge pentru consumul a aproximativ 5.500 de case zilnic, iar emisiile poluante sunt la doar jumatate din cantitatea admisa de normele europene, spun specialistii companiei.

Potrivit unui act normativ al Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei, în prezent, un kilowatt/ora din surse regenerabile costa 1.320 de lei vechi.

Pentru fiecare megawatt, firma va primi un "certificat verde" pe care îl va putea tranzactiona la bursa. La cantitatea estimata a se produce, compania va avea un câstig de 3.000 de euro pe zi, deoarece un astfel de certificat se trazactioneaza în prezent la pretul de 50 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu