vineri, 17 iulie 2009

CARNATII CU COLORANTI IMBOLNAVESC DE CANCER

E128 este interzisAditivii alimentari din produsele din carne precum carnati sau chiftele care dau un aspect proaspat acestora ne pot imbolnavi de cancer, avertizeaza specialistii. Cel mai periculos ar fi colorantul E128.

Autoritatea Europeana de Siguranta a Alimentelor (EFSA) a analizat mai multe produse aditive si arome prezente in alimente si a observat ca substanta pentru colorare E128 nu este deloc sanatoasa pentru cei care consuma produse cu acest aditiv, scrie cotidianul britanic Telegraph in editia online de marti.

Acest aditiv se transforma in organism intr-o substanta chimica uleioasa, incolorora si chiar toxica, numita aminobenzen sau anilina.
Testele efectuate pe soareci au demonstrat ca aminobenzenul poate produce cancer. E128, cunoscut si sub denumirea de rosu 2G, afecteaza calitatea produselor in care este folosit, spun specialistii.
E128 este interzis in mai multe tari, precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Austria, SUA, Canada, Japonia si Elvetia.

Marea Britanie reactioneaza si ia primele masuri. Agentia pentru calitatea produselor va stabili cat de des sunt folositi acesti aditivi in produsele alimentare si va lua masuri pentru interzicerea lor, mai scrie sursa citata.In ultimul timp tot mai multi producatori incearca sa inlocuiasca colorantiii artificiali din produsele din carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu