vineri, 17 iulie 2009

ADITIVUL E 412, GUMA GUAR, EXTREM DE NOCIV

ADITIVUL E 412, GUMA GUARAutoritatile sanitare din Ungaria au avertizat populatia sa nu consume nici un produs alimentar care contine aditivul E 412 cunoscut si ca, guma guar.
Riscurile de îmbolnavire sunt uriase.
Substanta este de obicei folosita în procesarea carnii, ca agent de omogenizare în pâine, patiserie si lactate, ca stabilizator în bauturile cu gust de ciocolata si alte sucuri.
E 412 poate însa contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.
Autoritatile ungare vor permite folosirea gumei guar numai daca firmele pot dovedi ca aceasta nu contine dioxina. Pâna atunci însa, orice comercializare a aditivului este interzisa.Nici fermele nu mai au voie sa puna E 412 în mâncarea animalelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu