vineri, 17 iulie 2009

TERAPIA `CALULUI TROIAN`FOLOSITA IN LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI



Cercetatorii australieni de la compania EnGenelC Pty Ltd au dezvoltat o noua terapie de lupta impotriva cancerului, numita "a calului troian", care foloseste care foloseste nano-celule derivate din bacterii ce intra în celulele bolnave si le dezarmeaza, distrugându-le ulterior cu ajutorul medicamentelor.


Studiile din ultimii doi ani au atins un procentaj de 100% în privinta supravietuirii soarecilor bolnavi de cancer asupra carora s-a aplicat terapia "calulului troian".


Noul tratament, care foloseste minicelule, denumite EDV (vehicul de livrare - EnGenelC Delivery Vehicle), ce intra în celulele canceroase.


Primul val de minicelule elibereaza molecule de acid ribonucleic (ARN), ce opresc productia acelor proteine care le fac pe celulele canceroase sa devina rezistente la chimioterapie. Un al doilea val de celule EDV patrunde apoi în celula canceroasa, elibereaza în interiorul acesteia medicamentele folosite în chimioterapie, reusind în cele din urma sa distruga tumoarea.


Interferenta ARN blocheaza actiunea acelor gene responsabile cu producerea proteinelor care provoaca boala si reprezinta unul dintre cele mai "fierbinti" domenii de cercetare din biotehnologia actuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu