vineri, 17 iulie 2009

STRESUL POATE DUCE LA CADEREA DINTILOR

STRESUL POATE DUCE LA CADEREA DINTILORSanatatea dintilor si a gingiilor depinde în mare masura de starea psihologica a omului. Stresurile permanente, depresiile si nelinistile îndelungate, sentimentul de singuratate - toate acestea sunt însotite de dezvoltarea paradentozei, care constituie o cauza frecventa de cadere a dintilor, informeaza un studiu publicat în ultimul numar al Journal of Periodontology.

S-a descoperit ca rezultatele a 57% dintre studiile analizate confirma existenta unei legaturi directe între dezvoltarea paradentozei si factorii psihologici, emotivitatea crescuta, depresiile, sentimentul de singuratate, starea de stres cronic.

Potrivit studiului publicat în ultimul numar al Journal of Periodontology, un nivel de cortizol ridicat poate contribui la vulnerabilizarea gingiilor si a oaselor mandibulei. În afara de aceasta, un anumit rol îl poate juca si schimbarea obiceiurilor sanitare ale unei persoane care traverseaza o perioada de stres. "Într-o astfel de situatie, oamenii acorda mai putina atentie igienei bucale si consuma mai mult alcool, nicotina si medicamente", mentioneaza presedintele American Academy of Periodontology, Preston D.Miller.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu