vineri, 17 iulie 2009

APENDICELE POATE FI UTIL ORGANISMULUI

APENDICELEContrazicand informatia ca apendicele este un organ inutil, care poate fi îndepartat fara probleme, cercetatorii de la Universitatea Medicala Duke, din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul ca apendicele poate fi util organismului.

Ei sunt de parere ca rolul acestui organ este de a produce bacterii folositoare pentru intestine si de a le proteja.

Functiile apendicelui par sa aiba legatura cu cantitatea mare de bacterii care populeaza tubul digestiv uman, conform studiului publicat in Journal of Theoretical Biology.

Potrivit acestuia, in corpul uman exista mai multe bacterii decât celule. În cazuri extreme, flora intestinala se poate distruge, iar bolile ca dizenteria sau holera pot ucide bacteriile utile din intestine. În acest caz, scopul apendicelui este de a curata sistemul digestiv.

Apendicele este un segment al intestinului, de forma unui deget, care se gaseste in abdomenul drept inferior. Pana la acest moment opinia generala a medicilor era ca acest organ mic nu are un rol anume, dar ca poate cauza probleme. Apendicita este afectiunea in care apendicele se inflameaza si se umple cu puroi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu