vineri, 17 iulie 2009

Accident nuclear la Cernobil, minciuna sau adevar?

CERNOBIL ACCIDENT NUCLEAR, ADEVAR SAU MINCIUNAComisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a dezmintit zvonurile privind un posibil accident nuclear la Cernobil si precizeaza ca ultimul reactor care mai functiona la Centrala Nucleara a fost inchis in urma cu cativa ani.

Precizarea CNCAN a venit dupa ce in cursul zilei de miercuri Comisia a primit mai multe solicitari pe aceasta tema din partea mass-media.

"La nivel international exista si functioneaza un sistem de notificare rapida a unui accident nuclear sau urgenta radilogica. Bazeleacestui sistem dezvoltat de Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) de la Viena au fost puse odata cu semnarea de catre statele membre ale conventiei internationale pentru notificare rapida in caz de accident nuclear. Romania a devenit stat membru al acestui sistem de notificare odata cu aderarea, in 1990, la aceasta conventie. Atat Romania cat si Ucraina sunt parte in cadrul acestui sistem international de notificare", se arata intr-un comunicat al CNCAN.

Acesta precizeaza ca CNCAN si autoritatea in domeniul nuclear din Ucraina au semnat un tratat bilateral de schimb de informatii si notificarea rapida in caz de accident nuclear sau urgenta radiologica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu