Potrivit unui studiu recent, publicat de Asociaţia Psihologică Americană, romantismul nu trebuie să stagneze într-o relaţie, ci să progreseze pe parcursul acesteia. Romantismul poate dura o viaţă întreagă şi poate mări sansele de a avea o relaţie mai sănătoasă şi mai fericită.
Romantismul poate dura o viata, iar beneficiile lui sunt nepretuite - cel putin asa ne arata ultimele studii in domeniu
Majoritatea persoanelor cred că dragostea romantică este aceeaşi cu cea pasională, însă acest lucru nu este adevărat. Chiar dacă dragostea romantică presupune acelasi angajament, aceeaşi intensitate şi atracţie sexuală, acesteia îi lipseşte componenta obsesiva. Când iubirea devine obsesivă, sentimentele de anxietate şi incertitudine apar, iar acest lucru duce la relaţii de scurtă durată.
Cercetatoarea Bianca P. Acevedo, de la Universitatea din California, a observat 17 relaţii de scurtă durată, la persoane cu vârsta cuprinsă între 18 si 23 ani, care erau sau nu casatorite şi aveau media duratie relaţiilor mai mică de 4 ani. Zece studii, la care au participat persoane de vârsta a doua, căsătorite de 10 sau mai mulţi ani, au oferit informatii despre relaţiile de lungă durată.
Studiile au arătat că cei care au o relaţie romantică sunt mai mulţumiţi atât pe termen lung, cat si pe termen scurt. De asemenea persoanele care îşi doresc o dragoste pasională sunt mai mulţumiţi în relaţii de scurtă durată. Potrivit spuselor lui Acevedo, sentimentul că partenerul tău este lângă tine atunci cand ai nevoie de el, face ca relaţia să fie mai buna. Într-o relatie, conflictele sunt cauzate de prezenţa sentimentelor de nesiguranţa şi incertitudine, dar şi de lipsa satisfacţiei.
Cuplurile ar trebui să se străduiască mai mult în menţinerea dragostei într-o relaţie. Cei care sunt împreuna de mult timp şi îşi doresc romantism în relaţia lor, ar trebui să ştie ca acest lucru poate fi realizat, însă necesită, ca majoritatea lucrurilor în viaţă, energie şi devotament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu