Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma; se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.
- In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.
- Un espresso are mai putina cafeina decat o ceasca de cafea
- Uitati de numaratul caloriilor si infometare. Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.
- Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.
- Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.
- Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs. 19 Apr 20
- Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le pot urma. Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie mai sus-mentionate:
Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi;
Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei;
Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini;
Vinul de tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei;
Fructele trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna;
Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara in care s-a nascut. De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim lamaia cu catina alba;
Produsele din cereale trebuie consumate fara sa le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare;
Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deci trebuie inlocuite. - Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor.
Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis.
Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline.
Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde. Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere.Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu